SPECIAL GUEST: LEVENTE NAGY

About the Speaker
  • Profesie
    Head of HR
  • Companie
    National Instruments Hungary

Filosofia lui de management: creați un mediu de lucru lipsit de stres și distractiv și asigurați-vă că oamenii sunt tratați corect si la un standard ridicat de performanță.

Activitate profesională

Levente are 13 ani de experiență profesională, dintre care 5 ani în rolul de HR Manager al National Instruments, Ungaria.

El este responsabil pentru toate activitățile de resurse umane, inclusiv salarizare, comp&ben, sisteme de resurse umane, de învățare și dezvoltare, talent acquisition și conduce o echipă de 20 de persoane.

El face parte din echipa de Senior Management, raportând la nivel local către directorul general, iar la nivel global pentru Vicepreședinte global de HR.

În ultimii 8 ani, el și echipa sa au creat și implementat programe de resurse umane de succes, cum ar fi:

Sisteme flexibile de beneficii (pe locul # 1 de două ori în ultima vreme în Ungaria)
Programe de implicare a angajaților
Programe de leadership care vizează calitatea discuțiilor dintre manager și angajat
Next Generation Leadership -program pentru a găsi, dezvolta și oferi vizibilitate pentru viitorii lideri ai NI
Programe de dezvoltare în coaching
Programe de Talent Management
Performanțe

Sondajul anual transmis Directorilor NI prezintă o rată de satisfacție a HR de 85-98% în ultimii ani
Nivelul de implicare a echipei de HR a fost de 90-100% în ultimii 5 ani
Teme de dezbatere:

Levente este familiarizat cu orice subiect legat de HR, dar cea mai mare pasiune sa este să discute în jurul valorii de management al performanței și dezvoltarea angajaților și cum se poate construi o echipă de HR motivată și implicată.

“Nu ar trebui să avem procesele de HR de tipul “bifează în căsuță”, ci ar trebui să ne concentrăm pe modul în care putem sprijini organizația și pe cum managerii pot incorpora o astfel de atitudine în activitățile lor de zi cu zi, în timp ce construiesc un sistem bazat pe încredere și angajament. Un alt aspect este modul prin care se poate consolida o echipă performantă și implicată de HR.”