SPECIAL GUEST: LAURENT POUJOL

About the Speaker
  • Profesie
    Director of Customer Operation
  • Companie
    HP, France

Director of Customer Operation, HP, France

Laurent este Customer Operation Director pentru Europa de Vest în cadrul EMEA Supply Chain. Acesta este responsabil pentru management-ul tuturor comenzilor (peste 12$ miliarde/an) din 17 țări. Echipele sale, preponderent situate in Barcelona/București si India, sunt sursa principală de interacțiune cu toți clienții HP (Commercial Direct, Channel Distribution, Retail) privind aspectele operaționale.

Laurent este un leader cu o experiență de 28 ani (26 de ani în cadrul companiei HP). Experiența sa, câștigată pe teritoriile României și ale Franței, se afla în consultanță și industriile IT.  De asemenea, competențele sale de bază constau în management-ul și înființarea operațiunilor și în implementarea de inițiative cross-functional într-un mediu global.

Acesta și-a început cariera de consultant în cadrul companiei Accenture, alăturându-se echipei HP în 1991. De-a lungul acestor ani, acesta a reușit să dobândească cunoștințe solide în hardware support, personal computer manufacturing și distribution and sales operations. Acesta a condus, de asemenea, diverse programe transformaționale WW, iar între 2006 și 2008, a condus înființarea centrului GBS din București (Shared Service).

Laurent este Masterand în Computer Science (Ecole des Mines, Nancy, Franța) și este stabilit în Grenoble, Franța.