SORIN PREDA

About the Speaker
  • Profesie
    Founder & CEO
  • Companie
    Global Vision

Founder & CEO, Global Vision

Sorin Preda este fondator și CEO al companiei Global Vision. Înainte de antreprenoriat, a fost unul dintre managerii români de top ai operatorului de telefonie mobilă Connex. Este absolvent al Universității Politehnica din București și al cursurilor de Professional Management din cadrul The Open University UK.

Este unul dintre fondatorii Family Business România, parte din FBN, organizație înfiinţată în anul 2012 și care urmărește să popularizeze în România conceptul „afacere de familie” și potențialul afacerilor de familie pentru dezvoltarea economică și socială a României.

Totodată, Sorin Preda este implicat frecvent în acțiuni caritabile și este membru onorific al Hospice Casa Speranței. Pentru munca bazată pe principii sănătoase, depusă de Global Vision în anii săi de activitate, Sorin Preda fost inclus în lista celor 30 de antreprenori români care au construit afaceri solide și corecte în România.

Leadership-ul său din ultimii 16 ani a condus compania Global Vision către transformarea dintr-un start-up în 2004, la o platformă de real estate investment cu una dintre cele mai accelerate creșteri din România și Europa Centrală și de Est.

În ultimii ani, Global Vision a dezvoltat proiecte industriale și logistice majore în România, dar și în Slovenia și Slovacia, și a anunțat deschiderea unei sucursale în Statele Unite, care va oferi servicii de construcții, civil engineering și facility management.

Cel mai important proiect pe care Global Vision îl are în derulare în acest moment este Constanța Business Parc, în parteneriat cu Globalworth. Este un proiect cu funcțiuni multiple(office, industrial, logistic, retail, servicii, chiar și relaxare), amplasat strategic în apropierea portului Constanța, dezvoltat pe un teren de aproximativ 100 de hectare. În acest moment, prima faza a fost livrată și închiriată, este vorba de o unitate logistică de 21.300 mp.

În 2019 a lansat, tot alături de Globalworth, proiectul logistic de lângă București – Chitila Logistics Hub, foarte bine poziționat, pe centura N-V a Capitalei, livrată tot anul trecut.

Relevante pentru activitatea Global Vision sunt și acordurile cu doi mari investitori germani

IWIS și Huf Group care au acordat încredere companiei lui Sorin Preda pentru a dezvolta pentru ei două centre logistice și de producție la Oradea și Arad. Fabrica IWIS Oradea a fost livrată în august, iar extinderea fabricii HUF (10.000 mp) a fost finalizată în decembrie 2020.

Tot în vestul țării, Global Vision a livrat în cadrul acordului de construcție și dezvoltare cu Globalworth, 20.000 mp de spațiu logistic în Timișoara Industrial Park II, suprafață închiriată ulterior către companii precum NDB și DS Smith.

În anii precedenţi, Global Vision a dezvoltat la cheie fabricile grupurilor Litens, Valeo, Honeywell, dar şi logistică, pentru producătorul german de anvelope Continental din Timişoara.