SABIN GÎLCEAVA

About the Speaker
  • Profesie
    Managing Partner
  • Companie
    Leverage Negotiation

Absolvent al Academiei de Studii Economice – Facultatea de Comerț, Sabin și-a început careiera în vânzări și negociere în 1994 în domeniul bunurilor de larg consum, mergând ulterior spre servicii.
În anul 2000, a făcut pasul spre antreprenoriat fondând alături de Adrian Florea compania Trend Consult – una dintre cele mai importante companii românești de training.
Din 1996 a fost implicat în dezvoltarea și susținerea unor programe de training și consultanță atât la nivel național cât și internațional, pentru companii și organizații nonguvernamentale.
În 2002 a obținut certificarea Huthwaite International (UK) în vânzări pentru cursul SPIN®Selling Skills, în 2009 pentru Negotiation Skills®, iar în 2010 pentru ASMS (Account Strategies for Major Sales).
Sabin este trainer în învățare experiențială din 2005, având certificare din partea companiei canadiene Eagle’s Flight – unul dintre cei mai mari dezvoltatori globali de traininguri bazate pe învățare experiențială.
Din 2009 oferă consultanță în negociere alături de Leverage Negotiation.
Din 2014, în cadrul Leverage Negotiation, susține o serie de sesiuni, simulări și experiențe sub licența Program on Negotiation – consorțiu de dezvoltare și practică din domeniul negocierii și al medierii conflictelor, format de Harvard University, Massachusetts Institute of Technology și Tufts University.
Din 2015 a adus în România Bargaining Styles – Assessment Tool, instrumentul de evaluare a propriului stil de persuasiune, dezvoltat de G. Richard Shell – Director Wharton Executive Negotiation Workshop.
Principalele proiecte de consultanță și asistență în negociere sunt relaționate cu:
Fuziuni, achiziții și alianțe între companii;
Litigii comerciale;
Vânzări de bunuri și servicii;
Achiziții de bunuri și servicii;
Definirea și agrearea unor contracte.