RODICA LUPU

About the Speaker
  • Profesie
    Fondator
  • Companie
    INGENIUS HUB

Fondator, INGENIUS HUB

Rodica Lupu a fondat şi conduce compania de consultanţă în management strategic și finanțare Loop Operations, precum și Ingenius Hub, cu spații ultra-centrale de co-working, cu programe constante de susținere și finanțare a tinerilor antreprenori și cu implicare în finantarea a 240 de start-up-uri în ultimii 3 ani.

În cei 14 ani de antreprenoriat, 13 ani de afaceri europene în administraţia centrala și în proiecte internaționale, 14 ani de implicare în societatea civilă, Rodica Lupu este responsabilă de atragerea a peste 60 de milioane de euro din fonduri neramsursabile pentru clienţi şi parteneri, dar și de inițierea și derularea unor proiecte cu impact național sau regional, atât la nivel de legislatie, cât și la nivel de dezvoltare de rețele, educație antreprenorială, responabilitate socială.

Absolventă a unui program de MBA în Londra și San Francisco, la Hult International Business School, Rodica Lupu este și expert al Comisiei Europene (TAIEX) în domeniul pieţei interne, în special piaţa internă a serviciilor nefinanciare.

Timpul în care ne-a fost dat sa trăim este unul al transformării, la nivel global, iar în Romania este chiar un timp al re-semnificării și al re-inventarii unui ethos colectiv. Avem răni istorice de vindecat și, indiferent de rolul social pe care fiecare îl joaca, impartasim cu toții nevoia stringentă a unui catharsis, la care nu ne-am hotarat încă. Fie ca o știm sau nu, participăm direct la reconfigurarea identității naționale în context european și pe o scară mai larga. Libertatea obligă și de felul în care o exercităm raspundem doar individual. Însa momentul impune o asumare până la capat a acestei responsabilitati și un mai mare curaj al acțiunii și afirmării.