MIHAELA MITROI

Mihaela Mitroi
About the Speaker
  • Profesie
    Tax & Law Leader CESA South Cluster
  • Companie
    EY România

Tax & Law Leader CESA South Cluster, EY România

 

Mihaela este liderul departamentului de asistență fiscală și juridică pentru clusterul CESA South în cadrul Ernst & Young România, având biroul în București.

Este absolventă a Academiei de Studii Economice București, membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), membru al Consiliului Superior al Camerei Consultanților Fiscali (CCF) și Cenzor Extern Independent.

Cu o experiență de peste 25 de ani în fiscalitatea internă și internatională, Mihaela a fost implicată în numeroase proiecte complexe  pentru companii locale şi multinaționale, incluzând restructurare, privatizare, respectarea cerințelor fiscale, scheme de optimizare a taxelor, due diligence, clienți privați,  structurare fiscală internațională și conformitatea cu legislația aplicabilă, îndeosebi in statele Uniunii Europene. De asemenea, oferă consultanță în aspecte legate de taxarea persoanelor fizice unui număr mare de clienți, de naționalitate română sau expatriați.

Mihaela este vorbitor nativ de limba română, fluentă în engleza și cu bune cunoștințe de limba franceza.

Mihaela este invitată frecvent ca lector sau moderator în cadrul unor importante evenimente de afaceri, iar opiniile sale sunt adesea preluate de mass-media. De asemenea, Mihaela a publicat mai multe articole despre diverse aspecte fiscale românești.

Experiența sa profesională cuprinde proiecte de restructurare, privatizare, conformitatea fiscala si cheme de economisire a impozitelor.

Mihaela este specializată în impozitarea utilizată în industria cinematografiei, în ultimii 11 ani a lucrat cu Guvernul român pentru a dezvolta programul de ajutoare de stat pentru producții de film. Este familiarizată cu înființarea  structurilor internaționale si regulile fiscale aplicabile, în principal în statele membre UE. A acordat consultanță unor persoane având funcții importante în Romania (români sau străini) privind aspecte fiscale personale în România și în străinătate (SUA, Elvetia, UE).

Mihaela este implicata activ în modernizarea cadrului legislativ și instituțional al României și din Europa Centrală și de Est din sectorul fiscal și al concurenței, pentru a se alinia cerințelor UE.

De asemenea, este implicată într-o gamă largă de misiuni complexe pentru corporații multinaționale și societăți locale, inclusiv restructurare, privatizare, conformitate fiscală, programe de optimizare fiscală, analiză diagnostic – specializată în bunuri de consum cu mișcare rapidă și în fuziuni și achiziții.