MARIAN POPA

About the Speaker
  • Profesie
    Head of Deutsche Bank Global Technology Center Romania
  • Companie
    DEUTSCHE BANK
Marian (Mike) și-a început cariera în 1973 în cadrul Camerei de Comerț și Industrie a României, lucrând pentru 10 ani în Publicom – o societate comercială străină care se ocupă de publicitate. În 1983 devine Manager General al Rank Xeox Ltd- România și Moldova, ajutând compania să crească de la 0.5 milioane de dolari la 38 milioane de dolari și de la 2 la 1000 de angajați. În 1996 preia conducerea companei ICL Limited, pentru România și Republica Moldova. A sprijinit această companie să crească de la 0.7 milioane la 28 de milioane de lire sterline și de la 14 la 200 de angajați.

În 2004 s-a alăturat companiei Endava ca Manager Executiv pentru filialele CEE, reușind să obțină o cifră de afaceri de 36 milioane de lire sterline.

În 2014 a fost numit Director/ Head of DB Global Technology Centre în București. După 4 ani petrecuți în această funcție, rezultatul a fost de 900 de angajați și 40 de milioane de euro.

Marian deține o diplomă în cadrul Academiei de Studii Economice din București, specializarea Management, dar este și absolventul unui Executive MBA în Franța.

În 1994 a fost desemnat de presa română Omul de Afaceri al Anului. Este membru fondator al mai multor ONG-uri, precum Festivalul Artei Medievale din Sighișoara, Camera de Comerț Americană, Camera de Comerț Româno-Britanică, AOAR și multe altele.