LUISIANA DOBRINESCU

About the Speaker
  • Profesie
    Partener
  • Companie
    Dobrinescu Dobrev SCA

Dobrinescu Dobrev SCA, Partener

Având dubla calificare în domeniul juridic și economic, Luisiana s-a specializat începând cu anul 2003 în drept fiscal. In anul 2007 a devenit membră a Baroului București și timp de 5 ani a făcut parte din echipa de taxe a Biriș Goran.

În iulie 2012 a înființat Dobrinescu Dobrev SCA, alături de Ionuț Dobrinescu și Dumitru Dobrev. Casa de avocatură oferă consultanță de taxe și asistență în inspecția fiscală, pledează în litigii civile, administrative și fiscale și reprezintă firmele cu succes în relația cu Fiscul.
În ultimii opt ani, Luisiana s-a specializat în mod deosebit în materia taxei pe valoarea adăugată și în procedură fiscală.
Este membră a VAT Forum Bruxelles și membru AMCHAM, calitate în care participă la ședințele de lucru organizate de Ministerul Finanțelor Publice, pe probleme de legislație fiscală.

În cadrul evenimentului TAX UPDATE 2022, Luisiana va susține o prezentare cu tema:

Operațiuni care, aparent, nu sunt supuse TVA: despăgubiri, penalități și bartere implicite

De numărate ori în practică, un comerciant percepe despăgubiri pentru întârzieri în derularea unor proiecte (a se vedea contractele de antrepriză, în baza cărora se solicită compensarea costurilor și a profitului nerealizat, ca urmare a întârzierii în punerea la dispoziție a terenului sau în obținerea unor avize). La fel de numeroase sunt situațiile în care proprietarul unui imobil (de exemplu al unei hale) îl dă în chirie, cu obligația chiriașului de a-l amenaja, astfel încât la sfârșitul contractului, acestea să îi revină proprietarului.

Toate aceste situații generează obligații suplimentare de TVA. mai multe detalii veți afla în prezentarea pe care o voi susține pe 2 Martie 2022, în cadrul evenimentului Tax Update 2022.