LUCIAN ANGHEL

About the Speaker
  • Profesie
    Preşedinte
  • Companie
    Bursa de Valori Bucureşti

Dr. Anghel este licentiat in economie (Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica), la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Dupa obtinerea titlului de Master in 1997, a dobandit titlul de Doctor de la aceeasi institutie academica in 2002. Dr. Anghel a urmat, de asemenea, cursurile post-universitare ale Universitatii Georgetown, SUA si ale unui program pentru executivi coordonat de HEC Montreal.

Lucrand pentru mai mult de 20 ani in cel mai mare grup financiar din Romania, Dr. Anghel este in prezent Presedintele Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinte. Pana in decembrie 2015, a detinut pozitia de Director General al BCR Pensii (subsidiara care gestioneaza fondurile de pensii a Grupului BCR – din octombrie 2012). Anterior a fost economist sef al BCR, Director Executiv al Directiei Strategie si Cercetare, coordonand programele strategice ale Grupului BCR. De asemenea, pentru aproape doi ani, a detinut pozitia de Director Adjunct Directia Trezorerie a bancii. A fost membru in Consiliul de Supraveghere al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru mai mult de 5 ani. In 2008, a fost co-fondator al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania, fiind primul Presedinte Asociatiei. A fost numit in Consiliul Investitorilor Straini ca expert in cadrul programului de relansare economica: “Program pentru Cresterea Economica” si, de asemenea, a activat ca expert extern pentru Banca Mondiala. In ianuarie 2012, Dr. Anghel a fost ales de catre actionari in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Acest mandat de 4 ani a fost reinnoit in ianuarie 2016.

Dr. Anghel este cadru universitar la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Este co-autor a mai multe carti financiar-bancare  si publica in reviste de specialitate.