LAURENȚIU BĂNESCU

About the Speaker
  • Profesie
    Owner
  • Companie
    Bere Zăganu

Bere Zăganu, Owner

Laurențiu Bănescu este co-fondatorul Zăganu – un brand de bere artizanală, nepasteurizată, produsă în micro-berăria proprie, situată la poalele muntelui cu același nume. Laurențiu are peste 10 ani de experiență în poziții de management în Vânzari și Marketing, în companii multinaționale cum ar fi Coca-Cola, Carlsberg, Red Bull sau Henkel.

Din 2013, Laurențiu, împreună cu Alexandru Geamanu, asociatul său, și-au dedicat tot timpul, banii și energia pentru a crea și dezvolta un brand 100% românesc, autentic, independent. Au pornit de la una dintre pasiunile lor – berea artizanală – cu misiunea de a revitaliza industria berilor locale, artizanale în Romania.

Așa s-a născut brandul de bere artizanală Zaganu care acum, 7 ani mai târziu, fără bugete de marketing, dar cu o strategie diferită, cu un produs de calitate și o comunicare bună, a devenit un brand cu notorietate în București și în alte orașe mari din țară. Odată cu apariția Zăganu pe piața locală s-a născut și o adevărată mișcare a berilor artizanale, în acest moment în România existând peste 50 microberarii, care câștigă tot mai mult teren în fața berilor industriale.