LAURA SIMION

About the Speaker
  • Profesie
    Director de Logistică
  • Companie
    LC Waikiki

Laura Simion este Vice-Presedinte in cadrul ARILOG (Asociatia Romana de Logistica) din 2007, ocupand diferite functiuni in cele 4 mandate: de la marketing si organizare evenimente, la reprezentarea Asociatiei relatia cu studentii si mediul academic. In cei 20 ani de activitate, a urcat treptele carierei in lumea logisticii trecand prin mai multi pasi profesionali, ocupand in ultimii 16 ani diverse pozitii de management in companii multinationale care au ajutat-o in dezvoltarea profesionala: intre 2001-2007 a inceput ca Director Logistica si Aprovizionare in cadrul Electrolux Romania (producator si distribuitor electrocasnice), ocupand apoi pozitia de Demand Flow Manager. Intre 2007 si 2010 a ocupat postul de Head of Logistics in cadrul Alison Hayes Romania (producator textile), iar intre 2010-2012 de Director Operatiuni la NCH Romania Produse de Intretinere (distribuitor produse chimice), iar in ultimii 4 ani dezvolta proiecte regionale de logistica si supply chain management in cadrul LC WAIKIKI.
Laura Simion este formator autorizat CNFPA, avand o experienta in formare de peste 10 ani. In paralel, desfasoara activitati de consultanta in domeniul optimizarilor de fluxuri din logistica si supply chain, de la producator, distribuirea produselor si pana la retailer, fiind implicata atat in organizarea diverselor proiecte dar si implementarea lor.
Laura este licentiata din 1999 a Facultatii de Finante, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE Bucuresti si a mai multor cursuri de specializare din domeniul managementului atat din tara cat si strainatate, iar din 2006 este certificata cu diploma de Logistician de catre ELA – European Logistics Association, prin intermediul ECBL (European Certification for Logistics Professionals) si ARILOG. Din 2012, este unul din cei 8 membrii in cadrul Consiliului Consultativ al Facultatii de Business și Turism din cadrul ASE Bucuresti, o entitate organizațională externă, independentă și proactivă având ca scop ghidarea, promovarea, consilierea și sprijinirea facultatii în eforturile de a-și îndeplini misiunea.