LANA DUMITRU

About the Speaker
  • Profesie
    Designer

Lana Dumitru este un tanar designer roman din București, care si-a terminat recent cercetarea in Londra si a obtinut doctoratul in Arte si Moda. Stilul ei original provine din faptul ca proiecteaza modele vizuale in elemente conceptuale unice puternice, prin intermediul mijloacelor de imprimare digitala.
A fost numita cel mai bun tanar designer de moda romaneasca din 2015 (Premiul Forbes) și a fost inclus de Forbes in Top 30 sub 30.
Lucrarile sale au fost prezentate la Londra Fashion Week 2014 / International Fashion Showcase, Muzeul de Design Holon, Muzeul de Arta Kalmar si Malmo Centrul de design din Suedia, Salone del Mobile Milano, Horniman Museum din Londra, Muzeul National al Satului din Bucuresti si altele.
Lana este primul designer roman care a colaborat cu Puma pentru creatia unei jachete “T7 Etno Shake Puma by Lana” si este membru anterior al echipei de design digital pentru Mary Katrantzou din Londra.
Cu douasprezece colectii distincte in portofoliul ei, care au constat, pana in prezent, in “wearable opinions”, Lana a castigat aprecierea juriului in diverse competitii de design: Puma Creativity Award, Pasarela / Institut Francais de la Mode, Elle Decoration, Young Creative Chevrolet Award-Romania etc.
Lucrarile ei au fost publicate de ziare precum New York Times si La Repubblica si de blog-uri celebre, cum ar fi Beautiful Decay si E Minor.