JAMES GRINDLEY

About the Speaker
  • Profesie
    CEO
  • Companie
    CertAsig
James și-a început cariera la Lloyd’s Insurance Market, în 1996, ca Lloyd’s Broker, ocupându-se de riscuri corporative de nișă, pentru diverși clienți internaționali. În 2000, James a co-fondat o nouă companie Lloyd’s Broker, numită International Risk Solutions Limited.

În 2007, James a părăsit London Market, mutându-se la București pentru a se alătura Aon Romania și Aon Re CEE în calitate de Director of Business Development, centrându-se în special asupra clienților din domeniul reasigurărilor, din România și Bulgaria.

În 2008, a devenit membru al consiliului executiv al CertAsig, cu funcția de CEO adjunct, fiind numit Chief Executive Officer în 2010. James este președintele consiliului de conducere. CertAsig operează în România, Bulgaria, Turcia și Republica Cehă. James este totodată mândru de funcția de director non-executiv al PAID (Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) și al Camerei de Comerț Româno-Britanice (BRCC).

James a absolvit Economia Agricolă, în cadrul Universității din Edinburgh și Ecole Supérieure d’Agricultures d’Anger (ESA, Franța). De asemenea, este membru al Chartered Insurance Institute (Londra).