GEO MĂRGESCU

About the Speaker
  • Profesie
    Co-Founder & CEO
  • Companie
    Forte Partners

Geo are o experiență de peste 10 ani pe piața imobiliară locală, dezvoltând câteva proiecte importante în sectorul industrial, office și în cel rezidențial din România, care au fost recunoscute și premiate pe plan internațional.

Expertiza sa include dezvoltarea sectorului industrial, în perioada în care a lucrat la Cefin cât și managementul proiectelor de construcții, în propria sa companie, SIX Management.

Începând cu 2014, împreună cu o binecunoscută echipă de investitori locali, Geo a pus bazele Forte Partners, un dezvoltator redutabil, cu proiecte mixte în zone cheie din București. La doar trei ani de la lansare, Forte Partners are un portofoliu de proiecte finalizate și în desfășurare, în valoare de 200 de milioane de euro.

Anul trecut, compania a finalizat primul său proiect boutique office, Ștefan cel Mare, situat în cartierul central de afaceri. Clădirea a primit recent Premiul American de Arhitectură.

Anul acesta, Forte Partners a finalizat la timp prima etapă a parcului de afaceri The Bridge, în apropierea pasajului rutier Basarab și a stației de metrou Grozăvești, în partea central-vestică a orașului.

Toate clădirile sunt închiriate în proporție de 100%, dezvoltatorul reușind să atragă în proiectele sale multinaționale precum: Apa Nova, BCR, IBM, Kaufland, Roeng și Techo.

Forte Partners dorește să își continue strategia în sectorul office, atât cu proiecte de tip boutique (compania a achiziționat în 2017 un teren central, pe strada Matei Millo, pentru un nou proiect), cât și parcuri de afaceri (la anul urmează să finalizeze cea de-a doua etapă a proiectului The Bridge, care este deja închiriat în proporție de 50%).

Planul de dezvoltare al companiei include consolidarea portofoliului office și pătrunderea în segmentul rezidențial. Capacitatea de livrare și de dezvoltare a produsului în acest nou segment a fost testată prin intermediul a trei proiecte rezidențiale de tip boutique: strada Londra nr. 27, Calderon nr. 80 și Suvenir nr. 1. Proiectul de pe strada Londra nr. 27 este vândut 100% și a primit în 2017 premiul Anualei de Arhitectură, București. Proiectele de pe Calderon nr. 80 și Suvenir nr. 1 sunt în diferite stadii de finalizare.

Parcul Aviației, un condominium rezidențial cu 352 apartamente care vor fi livrate în două etape, țintește să răspundă nevoii reale de proprietăți de nivel mediu-ridicat în partea de nord a Bucureștiului. Lucrările de construcție din prima etapă au început în vara aceasta și vor fi finalizate la anul, proiectul fiind deja vândut în proporție de 50% în stadiul actual.