GABRIELLA CARELLO

About the Speaker
  • Profesie
    Head of Human Resources
  • Companie
    Nestle România
Gabriella Carello este absolventă a Facultății de Limbi Străine. Și-a completat educația participând, în 1997, la un MBA în domeniul Resurselor Umane, la SDA Bocconi, în Training & Dezvoltare.

Și-a început cariera în 1983, în cadrul United Technologies Gate, o organizație multinațională care operează în sectorul auto, ajungând să deținăfuncția de Capital Plan Manager. În 1996, a efectuat o schimbare în cariera sa și a intrat în domeniul HR, preluând rolul de manager de formare în cadrul aceleiași companii.

În 2001, s-a mutat la Fiat Auto, unde a funcționat ca Group Training Director până la sfârșitul anului 2002.

În 2003, s-a mutat înapoi la compania în care lucrase anterior, care între timp a fost achiziționată de către Johnson Electric Ltd, o organizație globală cu sediul în Hong Kong, preluând poziția de manager de Dezvoltare Organizațională pentru Europa.

Până la sfârșitul aceluiași an, a fost promovată în funcția de Director Regional de Resurse Umane, pe care a deținut-o până în 2008.

Din 2008 până în 2009, a ocupat postul de Corporate HR Director la Manuli Rubber, companie care operează în industria cauciucului, pentru ca apoi să se mute la Nestle, în aprilie 2009.

De atunci a lucrat în Elveția ca Manager HR pentru organizația globală, iar în 2010 s-a mutat în Ucraina, unde a preluat poziția de Manager HR și Dezvoltare a Schimbării, făcând parte din echipa care a implementat un nou Shared Service Center în Lviv.

Actualmente, Gabriella este Director HR la Nestle România.

Ea este responsabilă pentru implementarea unui management eficient al resurselor umane, menit să furnizeze un sprijin autentic și valoros, prin practici de resurse umane și obiective remarcabile, care vor genera o cultură de înaltă performanță, orientată spre angajat, ce pune accentul pe abilitare și pe standarde privind calitatea și productivitatea. Acționează ca un consilier de încredere pentru a dezvolta și pune în execuție planuri care optimizează talentul și cultura.