FRÉDÉRIC LAMY

About the Speaker
  • Profesie
    CEO
  • Companie
    Leroy Merlin Romania

CEO, Leroy Merlin Romania

Frédéric Lamy a absolvit ESSEC și Harvard Business School. Și-a început cariera în 1994 ca auditor financiar la Arthur Andersen. Ulterior, s-a alăturat grupului IT Compaq, unde a rămas timp de 2 ani, în calitate de controlor financiar pentru divizia Consumer PC. În 1999, a creat și a lansat Dyson Brand, în Franța, ca CFO, iar în 2001 a inițiat un process de Leverage Management Buy Out (LMBO) într-o companie franceză specializată în electrocasnice mici. În anii următori s-a alăturat grupului internațional britanic Kesa, ca director comercial european.

În 2009, Frédéric s-a alăturat Grupului Leroy Merlin. După o perioadă de pregătire operațională ca manager de magazin și manager de produs în Franța, a fost numit manager general la Leroy Merlin în Turcia, timp de 3 ani. A devenit CEO la Leroy Merlin România în 2014 și a transformat complet compania, datorită achiziționării retailerului austriac Baumax. Leroy Merlin România este acum o companie de retail DIY cu 18 magazine, peste 3.000 de angajați și cu vânzări anuale de peste 500 de milioane de euro.

Frédéric Lamy este de asemenea tatăl a 4 copii, CCEF (consilier pentru comerț exterior, pentru autoritățile franceze), membru al consiliului de administrație al Camerei de Comerț Franceze din România și, de 4 ani, este președintele Școlii Franceze Anna de Noailles din București. Totodată este cavaler al ordinului francez Palmes Academiques (ordin francez acordat de Republica Franceză) și a primit în 2020 o medalie de onoare din partea Ministerului Sănătății din România, pentru construirea unui spital Covid 19.