DESPINA ANDREI

About the Speaker
  • Profesie
    Communication & Fundraising Manager
  • Companie
    UNICEF

Despina Andrei este Managerul de Comunicare și Strângere de fonduri al UNICEF România, unde coordonează strategii integrate de comunicare, advocacy și de strângere de fonduri. Ea a construit începând cu anul 2006, mai multe parteneriate cu sectorul privat, campanii de informare si străngere de fonduri premiate, care au colectat peste 10 milioane de dolari. Despina are peste 20 ani de experiență profesională și rezultate dovedite în strângerea de fonduri, comunicare, vânzări și marketing.

Ea crede cu tărie că o diferență reală în viața copiilor și a familiilor aflate în dificultate se poate face lucrănd împreuna și, în acest scop, a construit o rețea puternică incluzând oameni de afaceri, reprezentanți mass-media, celebrități și lideri de opinie care lucrează îndeaproape cu echipa de comunicare și de strângere de fonduri a UNICEF .

Înainte de a se alătura UNICEF, Despina a lucrat pentru Alsa Boutiques – un retailer de succes reprezentănd pe plan local branduri italiene, și a avut funcția de Sales si Marketing Manager.

A absolvit Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității București și un curs de Leadership la Gordon Institute of Business Science din cadrul Universității din Pretoria. Deține, de asemenea, un EMBA de la Asebuss și un Masterat în Comunicare și Relații Publice de la SNSPA.

Despinei îi place să descopere locuri și culturi noi, merge cu mare plăcere la teatru și este o iubitoare de artă. De asemenea, îi place să citească și să petreacă timpul cu familia și prietenii.