CARMEN NEAGU

About the Speaker
  • Profesie
    Consilier pe Probleme de Strategii și Dezvoltare Afaceri
  • Companie
    ENERGOBIT SA

Consilier pe Probleme de Strategii și Dezvoltare Afaceri, ENERGOBIT SA.

Carmen Neagu este recunoscută în industria de profil ca expert în sectorul energetic, construindu-și o carieră de succes atât în companii românești cât și în corporații multinaționale. Ea a devenit Director General al companiei EnergoBit SA începând cu februarie 2016 iar din august 2018 face parte din echipa de management a companiei, ocupând funcția de Consilier pe Probleme de Strategii și Dezvoltare Afaceri.

Înainte de a face parte din echipa EnergoBit,  Carmen Neagu a fost Președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica (mai 2014 – decembrie 2015) și CEO și Partener al firmei de consultanță în management Peria Capital SRL în perioada 2013-2015.

Din septembrie 2005 până în decembrie 2012, Carmen Neagu a fost Director Executiv Regional al GE Energy pentru Europa de sud-est, fiind responsabilă de întreaga gamă de produse şi servicii a diviziei GE Energy în regiune.

Până în anul 2005 a fost implicată în dezvoltarea strategică a sistemului energetic românesc, lucrând în ELCEN, Termoelectrica și Compania Națională de Electricitate. Domnia sa a ocupat diferite poziții de top management în domeniul de strategie și afaceri internaționale în timpul procesului de restructurare a sectorului energetic românesc.

Din 1998,  a devenit expert în managementul investiţiilor în sectorul energetic, in cadrul Programului Phare al Uniunii Europene.

Carmen Neagu a absolvit în anul 1982 Facultatea de Energetică a Universității Politehnica București, Specialitatea Termoenergetică.

Carmen Neagu este totodata  deosebit de activă in mediul profesional și de afaceri activând în consilii de administrație atât în companii cum ar fi Cora Hypermarche Romania (2017,2018) cât și în organizații de business ca AmCham (2010, 2011, 2015).

De asemenea activează ca și voluntar in diverse organizații cum ar fi Junior Achievement, pentru susţinerea şi dezvoltarea sistemului educațional precum și PWN, pentru promovare rolului femeii în societate şi afaceri.