BOGDAN FRĂŢILOIU

About the Speaker
  • Profesie
    Compliance Manager&Data Protection Officer
  • Companie
    F. Foffmann La Roche Romania

Compliance Manager&Data Protection Officer, F. Foffmann La Roche Romania.

Bogdan Fratiloiu – Compliance Manager & Data Protection Officer, F. Foffmann La Roche – Romania

Bogdan deține o licență în Drept și una în Științe Politice de la Universitatea din București. Este absolventul programului de Master în Corporate Affairs and Governance de la Rockefeller College of Public Affairs and Policy, State University of New York și deține certificarea “International Diploma in Compliance” oferită de International Compliance Association – University of Manchester. Totodată este absolvent al Academiei de Healthcare Compliance al F.Hoffmann La Roche din Basel, Elveția.

Bogdan are o vastă experință în compliance și guvernanță corporativă dobândită în companii internaționale ca Ubisoft Entertainment, OMV Petrom sau F.Hoffmann La Roche.

În perioada 2011-2015, Bogdan a fost Compliance Officer la OMV Petrom, responsabil pentru Diviziile CEO, CFO și Gas & Power. A susținut un program extins de training de compliance pe arii ca Etică în Afaceri, Conformitatea Emitentului sau Stakeholders Management. În cursul acestui program au fost instruite mii de persoane care, adoptând proceduri și standare înalte de etică și conformitate în activitatea de business, au contribuit la creșterea semnificativă a cifrei de afaceri și a reputației companiei.  În anul 2014 a fost co-autor al primei cărți de conformitate apărute în România, intitulată “Conformitatea – cheia unei afaceri de succes”.

Din 2016 este Compliance Manager pentru România al companiei elvețiene din industria farmaceutică, F. Hoffmann La Roche. Bogdan a participat activ la transformarea afiliației din România și la implementarea cu succes a unui program robust de conformitate în acord cu cele mai înalte standarde internaționale. A dezvoltat proiecte inovatoare de compliance care au fost desemnate ca bune practici și adoptate la nivel internațional în cadrul Grupului Roche.  Din 2018 a preluat și funcția de Data Protection Officer prin care asigură conformarea companiei cu cerințele GDPR și ale legislației române în domeniu.