SPECIAL GUEST: ARISTIDES MATOPOULOS

About the Speaker
  • Profesie
    Reader in Logistics and Supply Chain Management
  • Companie
    ASTON UNIVERSITY

Lector, Supply Chain Design & Logistics Systems, Aston University; Membru al Aston Logistics & Systems Institute, Visiting Professor, University of Lille, Director Supply Chain, Gnosis Consulting Services (Marea Britanie)

Aristides a devenit lector la Aston University în august 2011, iar în prezent este profesor asociat și predă Supply Chain Design & Logistics Systems; este membru al Aston Logistics & Systems Institute și Visiting Professor la Universitatea din Lille 2, în Franța. De asemenea, este Director Supply Chain la Gnosis Ltd (Consulting Services).

Cercetările sale se concentrează asupra evaluării capacităților prezente – și mai ales viitoare – din domeniul logisticii și al lanțurilor de aprovizionare și asupra proiectării lanțului de aprovizionare pe baza evaluărilor strategice și logistice. Este interesat cu precădere de conceptele de ,,Proiectare a Lanțului de Aprovizionare/Logistică“ și de ,,Inginerie tridimensională concomitentă” (3DCE).

Este implicat în mai multe cercetări (FP6, FP7, Horizon 2020, ERDF) și proiecte de consultanță în calitate de consultant freelance, în producție, alimentație, îngrijirea sănătății și sectorul umanitar. De asemenea, este invitat regulat la conferințe internaționale de afaceri, la care participă ca speaker.

La Aston University a condus realizarea Instrumentului de Măsurare a Nivelului de Disponibilitate a Lanțului de Aprovizionare (Supply Chain Readiness Level Tool) pentru a evalua maturitatea și capacitățile lanțurilor de aprovizionare din producție. Cercetările sale au apărut în principalele centre de Supply Chain Management/Logistics. A fost implicat în câteva cercetări și proiecte de cercetare în calitate de consultant freelance și evaluator extern, în cadrul cărora a evaluat propuneri pentru Agenția Națională de Cercetare din Franța (ANR) și pentru prestigioasele Canada Excellence Research Chairs (Guvernul Canadei).

În proiectul DISCUS (finanțat de Advanced Propulsion Centre, Innovate UK) s-a ocupat de Drivetrain Integration (Integrarea trenului de rulare), Supply Chain Upscaling și optimizare în sectorul vehiculelor electrice. În  proiectul NextNext (finanțat de UE), explorează identificarea tendințelor și scenariilor pentru viitoarele lanțuri de aprovizionare. Recent a primit finanțare (1milion de £.) din partea Fondului European de Dezvoltare Regională pentru a ajuta companiile din sectorul alimentar și alte sectoare de producție să evalueze și să reconstruiască potențialul lanțurilor de dezvoltare, livrând conținut britanic la cote maxime și totodată să crească.

În 2019 a fost numit membru al Royal Society Short Industry pentru a colabora cu Williams Advanced Engineering (WAE), furnizor de servicii de specialitate, cu volum redus, în domeniul ingineriei și al producției, ce oferă inovații tehnice de talie mondială, în vederea dezvoltării strategiei lanțului de aprovizionare al grupului și a schimbărilor necesare pentru a asigura viitorul afacerii.

Printre colaborările industriale ale lui Aristide se numără Jaguar Land Rover, Saietta Group, MCT Reman, Microcab, Goodfloo, Marks & Spencer, AB Vassilopoulos și multe companii mici și mijlocii.