ANDREI BURUIANĂ

About the Speaker
  • Profesie
    Head of Sales Department
  • Companie
    BCR PENSII

BCR PENSII, Head of Sales Department

Și-a început cariera de pe băncile facultății, ca Expert Financiar în cadrul unei companii germane de consultanță, lucrând la capitolele economice ale studiilor de fezabilitate și ale Masterplan-urilor aferente proiectelor de reabilitare și modernizare ale rețelelor de energie și utilități din România.

În 2008, în plină criză financiară globală, lucra deja în domeniul financiar-bancar pentru o bancă de sorginte olandeză (ABN AMRO), ulterior preluată de un grup financiar din UK (Royal Bank of Scotland), mai întâi pe partea de Business Planning & Analysis și ulterior în divizia de Private Banking.

Ulterior, a făcut pasul spre cea mai mare banca din România (BCR), ocupându-se de oferta de produse subsidiare și de investiții destinate persoanelor fizice, pornind de la tranzacționarea titlurilor de stat, continuând cu produsele de asigurare și ale pieței de capital până la soluții mai sofisticate precum platforma de instrumente financiare derivate.

În prezent, este responsabil de strategia de vânzări a diviziei de pensii private din cadrul aceluiași grup financiar – BCR Pensii și este un membru activ în programele de educație financiară ale grupului.