ALEX SKOURAS

About the Speaker
  • Profesie
    Managing Partner
  • Companie
    Alesonor

Managing Partner, ALESONOR

Alex Skouras este unul dintre membrii fondatori și Managing Partner al Alesonor, o companie de dezvoltare imobiliară specializată în proiecte rezidențiale care îmbină designul de calitate, confortul, luxul și natura, promovând în mod activ proiectele imobiliare verzi în România.

Alesonor a fost compania de pionierat care a dezvoltat primul și singurul complex rezidențial verde, eficient din punct de vedere energetic din România, Amber Gardens. În urma succesului vânzărilor Amber Gardens, Alesonor începe în prezent dezvoltarea unui proiect major în nordul Bucureștiului – prima suburbie verde din România, investiție estimată la aprox. 100 de milioane de euro. Proiectul va cuprinde peste 600 de vile și apartamente verzi, care vor beneficia de o infrastructură completă, de înaltă calitate și de proximitatea unei zone dedicate familiei – școală, grădiniță și afterschool, spații de co-working cu săli de conferințe, zone dedicate pentru recreere, sport, spa, restaurante și cumpărături, precum și acces direct la Pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul Bucureștiului.

Din 2003, Alex Skouras coordonează planificarea financiară a companiei și a fost implicat în stabilirea strategiei acesteia. El a participat la coordonarea proiectelor imobiliare Alesonor în România: Amber Gardens, primul proiect rezidențial pe scară largă din România care integrează proiecte bioclimatice și respectă standardul casă pasivă, Almond Tree Residence, Clover Residence, Magnolia Residence, IVY Office Residence.

Alex Skouras este, de asemenea, membru fondator și Managing Partner al Wellness Solutions, distribuitor exclusiv al brandurilor de fitness Kettler, SKLZ și Bodytone din România. De asemenea, a înființat un nou brand de fitness TECHFIT, distribuit în toată Europa. Alex coordonează planificarea strategică și financiară și participă la dezvoltarea activității de business a grupului.

Alex Skouras are o experiență vastă în domeniul dezvoltării imobiliare, al retailului și al energiei regenerabile. El este licențiat în management și, în același timp, deține o diplomă de masterat la London School of Economics and Political Science.