Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade

Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cu sprijinul BusinessMark, are plăcerea să vă invite la evenimentul “Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade”,   ce va avea loc pe 19 noiembrie 2019, la hotel Hilton Garden Inn din București.

Printre subiectele prezentate și analizate de specialiștii NNDKP se numără: indicatorii de business care determină o reanalizare de strategie pentru companie și acționariat, pregătirea vânzării sau achiziției unei companii, aspecte privind procesul de due diligence pentru achiziția unui business concurent, modalități de finanțare a unei achiziții, considerații fiscale ce ar trebui avute în vedere în legătură cu finanțarea unei achiziții, aspecte juridice în decizia de achiziție sau vânzare, elemente cheie în negocierea contractelor, implicațiile fiscale la o achiziție de active în comparație cu o achiziție de titluri de participare, protejarea valorii companiei achiziționate până la intrarea efectivă în companie a noului proprietar, asigurarea continuității business-ului și tranziția spre noul cumpărător.

Pentru înscrierea la eveniment, vă rugăm să contactați [email protected]

Un eveniment      Organizat cu sustinerea: 

Audiență:

 • Directori Generali
 • Antreprenori
 • Fondatori și acționari
 • Executive Managers
 • Directori financiari
 • Legal Managers
Ruxandra Bologa
Partener, unul dintre coordonatorii practicii de Corporate/M&A, NNDKP Ruxandra Bologa este un avocat de drept comercial și societar extrem de versat, având peste 18 ani de experiență profesională. De-a lungul carierei sale profesionale, a coordonat o divizie juridică ale uneia dintre cele mai mari companii din România. Din 2008 este Partener al NNDKP și unul...
Partener, Head of Competion an EU Law, NNDKP Georgeta Dinu este unul dintre cei mai experimentați avocați din România în domeniul concurenței și al ajutorului de stat, având o experiență profesională de 16 ani. Ea este partener și coordonator al departamentului de concurență, ajutor de stat și drept UE din cadrul NNDKP din anul 2013....
Partener, NNDKP Consultanță Fiscală Silviu Bădescu este partener în cadrul departamentului de Consultanță Fiscală al NNDKP și are o experiență de 17 ani în servicii de consultanță fiscală și contabilitate. Silviu este specializat în domenii precum consultanță fiscală în procese de restructurare, revizii fiscale, litigii fiscale și consiliere acordată în cursul controalelor fiscale, prețuri de...
 • Care sunt indicatorii de business care determină o reanalizare de strategie pentru companie și acționariat? Exit din business sau creștere prin achiziție? Tendințe
 • Cum se pregătește vânzarea sau achiziția unei companii? Scurte considerații de business și juridice
 • Cât de importantă este din perspectivă de business cota de piață pe industria de activitate?
 • Cum ne asigurăm în procesul de due diligence pentru achiziția unui business concurent că avem suficiente date pentru evaluare, fără a avea riscurile concurențiale generate de accesul la date comerciale sensibile?
 • Cum se poate finanța o achiziție? Ce urmărește finanțatorul?
 • Ce considerații fiscale ar trebui avute în vedere în legătură cu finanțarea unei achiziții?
 • Pros & cons juridice în decizia de achiziție/ vânzare, elemente cheie în negocierea contractelor de achiziție/ vânzare - mituri și adevăruri (focus pe concluziile due diligence-ului, clauzele de răspundere și de despăgubire, modalități de stabilire a prețului)
 • Care sunt implicațiile fiscale la o achiziție de active în comparație cu o achiziție de titluri de participare?
 • Cum protejăm valoarea companiei achiziționate până la intrarea efectivă în companie a noului proprietar, fără a antrena riscul de amendă din partea Consiliului Concurenței (% din cifra de afaceri) pentru implementarea înainte de autorizare („gun jumping”)?
 • Cum asigurăm continuitatea business-ului și tranziția spre noul cumpărător în cazul unor relații comerciale semnificative (de furnizare/ achiziție) pe care compania achiziționată le avea cu vânzătorul?
 • În ce condiții putem solicita vânzătorului să nu concureze cu compania vândută? Dar să nu solicite angajaților să îl urmeze într-un nou business?
Detaliile Evenimentului
Parteneri