Romanian Food & Agribusiness Conference 2021 (eveniment online)

Contextul provocat de pandemie a impactat afacerile din din sectorul agribusiness & food , iar creșterea accelerată a prețurilor la energie și majorarea inflației pun presiune pe strategiile de business ale companiilor. Fie că vorbim de trendurile de consum, producție sau gestionarea stocurilor de marfă, toate procesele au suportat schimbări în ultimul an, iar organizațiile din domeniu trebuie să se adapteze rapid.

După un an 2020 care a fost unul dintre cei mai provocatori ani pentru agricultura românească, datorită secetei prelungite care a afectat producţia de cereale din mai multe zone ale ţării, anul 2021 s-a dovedit un an foarte bun, fermierii din România devenind lideri la producția de cereale și oleaginoase. Ținând cont de contextul actual, premisele de business rămân optimiste și pentru perioada următoare.

Însă, agricultura din România are nevoie de predictibilitate pentru a putea ramâne în continuare competitivă. Programe noi pentru atragerea tinerilor fermieri, reabilitarea infrastructurii de irigații, creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, investiții în tehnologii și utilaje agricole moderne, digitalizarea în agricultură, sunt doar câteva dintre elemente necesare pentru a rămâne competitivi.

Perspectivele generale ale economiei românești și influența în sectorul food & agribusiness, trendurile de consum, agricultura inteligentă, provocări și oportunități în industria alimentară, fondurile europene si noile programe de finanțare pentru perioada următoare, modele de business pentru afaceri sustenabile și profitabile, sursele de finanțare, managementul riscurilor în agribusiness sunt doar câteva dintre subiectele pe care ne propunem să le analizăm în cadrul ediției a IX-a a “Romanian Food & Agribusiness Conference”, eveniment online ce va avea loc pe 10 decembrie 2021.

AUDIENȚĂ:

 • Companii din FMCG, producători, procesatori
 • Asociații și agenții din industria agricolă
 • Agricultori – sectorul vegetal, zootehnie
 • Distribuitori și retaileri
 • Investitori
 • Furnizori de input-uri agricole, soluții, echipamente și servicii specifice industriei
 • Experți în domeniu
Director Executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România
Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
Expert Agribusiness, divizia Business Banking, ING Bank Romania Marius s- a alăturat echipei ING Bank România în 2015, odată cu începerea activității de finanțare a agriculturii în segmentul Business Banking. Are experiență de aproape 25 de ani în sectoarele de Agribusiness si Financiar, cu atribuții în dezvoltarea business ului și coordonarea echipelor de vanzari ,...
Director General, Legume Fructe Buzau
Strateg financiar, Trusted Advisor Ioana Arsenie a lucrat din anul 2000 în domeniul consultanţei financiare, fiscale şi de management, din care aproape zece ani, a ocupat poziţia de director financiar şi manager responsabil de operaţional şi strategie în cadrul unei companii multinaţionale din agribusiness prezente pe piaţa din România. Ulterior, în rolurile de management operațional...
Președinte, APRIL – Asociația Patronală Română din Industria Laptelui Dorin are peste 18 ani în piața laptelui. Din 2007, el este membru în Consilul Director al APRIL (Asociatia Paronala Romana din Industria Laptelui). Începând cu anul 2010, el este Prim Vicepreședinte April, iar în perioada 2012-2013, el a ocupat funcția de Director General al APRIL....
Marius Bîcu
Owner, Ferma cu Omenie Marius Bîcu este proprietarul Fermei cu Omenie, o afacere de familie care produce brânzeturi premium românești cu lapte de la animalele din ferma proprie. Brânza de burduf de la Fermă a primit în 2018 și 2019 premiul întâi pentru cea mai bună brânză de burduf din România. Marius are 70 de...
 • AGRICULTURA ÎN ROMÂNIA. BILANȚ ȘI PERSPECTIVE. Rezultatele anului agricol 2021 și perspectivele pentru viitor. Impactul crizei sanitare și a a contextului economic asupra sectorului agricol. Soluții și măsuri pregătite de Ministerul Agriculturii pentru valorificarea potențialului agricol al României. Poziționarea țării noastre față de piețele din regiune.
 • MODELE DE BUSINESS IN AGRICULTURĂ. Experiența și provocările antreprenorilor români care au dezvoltat business-uri de success în sectorul agribusiness & food.  Modele de business pentru afaceri sustenabile si profitabile.
 • PIAȚA DE RETAIL ALIMENTAR. Evoluția pieței de retail alimentar în România și previziunile pentru viitor. Impactul comerțului online, livrările la domiciliu, așteptările consumatorului și factorii care influențează decizia de cumpărare.  Accesul micilor producători locali la marile lanțuri de retail.
 • FINANȚAREA ÎN AGRICULTURĂ.  Sursele de finanțare pentru domeniul agricol. Cele mai avantajoase produse oferite de bănci, companii de leasing și fonduri de garantare pentru fermieri. Soluții pentru facilitarea și accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în perioada de tranziție 2021-2022.
 • FONDURI EUROPENE. Situația actuală a gradului de absorbție a fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale. Măsuri noi pregătite de autorități pentru atragerea fondurilor prin programele operaționale în perioada 2021-2027.
 • INDUSTRIA LAPTELUI. Bilanțul anului 2021, evoluția prețurilor si așteptările pentru anul următor. Ce soluții au găsit jucătorii din industrie pentru creșterea business-urilor? Cum s-a schimbat profilul consumatorului, orientarea către produse curate, naturale și cât mai puțin procesate.
 • AGRICULTURA SUSTENABILĂ. Cele mai bune produse și soluții pentru fermieri. Aspecte specifice care îmbină succesul pe termen lung în afaceri cu protejarea mediului și responsabilitatea socială.
 • AGRICULTURA INTELIGENTĂ. Tehnologii noi, aplicații și soluții de digitalizare în agricultură, sisteme și utilaje agricole moderne. Dezvoltarea fermelor verticale, creșterea productivității cu ajutorul tehnologiei, beneficii pentru fermieri și consumatorii finali.
 • INDUSTRIA ALIMENTARĂ. Situația actuală a industriei alimentare și premisele pentru perioda următoare. Evoluția prețurilor în contexul majorării tarifelor la energie electrică și gaze. Ponderea produselor românești la raft, soluții pentru diminuarea importurilor și creșterea capacității de producție a României.
 • RISIPA ALIMENTARĂ. Soluții pentru diminuarea risipei alimentare de-a lungul întregului lanț: ferme – procesare – magazine – consumator final. Ponderea deșeurilor alimentare și efectele negative asupra mediului înconjurător.
 • ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ. Rezultatele anului 2021, provocările cu care se confruntă crescătorii, soluții pentru creșterea productivității și a exporturilor.
 • PIAȚA ASIGURĂRILOR AGRICOLE. Managementul riscurilor în sectorul agricol si soluțiile oferite de companiile de asigurări pentru protejarea culturilor agricole și a animalelor.
 • TAX & LEGAL. Aspecte fiscale și legislative specifice în agribusiness & food. Noutăți pentru 2022.

Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară înregistrarea prealabilă, AICI.

Cei înscriși vor primi pe mailul completat în formularul online detaliile de conectare în Cisco Webex, platforma pe care va avea loc evenimentul. Mailul va fi transmis cu o zi înainte de eveniment.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la [email protected]

Detaliile Evenimentului
Parteneri