Romanian Food & Agribusiness Conference 2019, București

Romanian Food & Agribusiness Conference

România are printre cele mai mari suprafețe agricole utilizate din Uniunea Europeană și se situează anual printre performerii Europei, atât la nivelul producției, cât și la cel al exportului de cereale. Agricultura are în continuare o pondere importantă în PIB-ul României, chiar dacă, pe fondul transformării economiei românești, ponderea în economie s-a diminuat considerabil în ultimele decenii.

Agricultura şi dezvoltarea rurală reprezintă an de an sectorul cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene la nivel național. Business-urile din sectorul agricol sunt în general în creștere, afacerile antreprenorilor sunt pe un trend ascendent și România reprezintă un jucător semnificativ în UE.

Totuși, agricultura românească este în continuare afectată de fragmentarea exploatațiilor agricole, rentabilitatea încă redusă, nivelul scăzut al capitalizării, lipsa sistemelor de irigații. În plus, în ultimii ani, o provocare este capitalul uman și lipsa pregătirii profesionale a forței de muncă din agricultură.

Pentru a susține creșterea business-urilor, evoluția pozitivă a cifrei de afaceri și competitivitatea pe piață, investițiile în noile tehnologii de optimizare a producției trebuie să reprezinte în continuare o prioritate pentru fermieri și antreprenorii din agribusiness.

În cadrul celei de-a VII-a ediții aRomanian Food & Agribusiness Conference”, ne propunem să discutăm despre oportunități, perspective și soluții pentru creștere a business-urilor din acest sector, alături de cei mai importanți jucători din domeniu. Evenimentul va avea loc pe 15 noiembrie 2019, la Hotel JW Marriott din București.

Audiență:

 • Companii din FMCG, producători, procesatori
 • Asociații și agenții din industria agricolă
 • Agricultori – sectorul vegetal, zootehnie
 • Distribuitori și retaileri
 • Investitori
 • Furnizori de input-uri agricole, soluții, echipamente și servicii specifice industriei
 • Experți în domeniu
Milk Collection & Planning Manager, FrieslandCampina Laurențiu Gioroc lucrează la FrieslandCampina România de peste 5 ani. El a ocupat pe rând funcția de Director Marketing Cheese, Manager Dezvoltare și, în prezent este Manager Colectare Materie Prima și Planificare. Dintre atribuțiile sale cea mai importantă este dezvoltarea unui parteneriat de durată cu fermieri producători de lapte...
Quality Director, Auchan Retail Romania
Președinte ANGST, Președinte ROMALIMENTA
Director, Direcția Relații cu Instituții Naționale și Internaționale, CEC Bank Peste 25 de ani în domeniul bancar: preponderant în domeniul fondurilor europene, instrumentelor financiare de finanțare și garantare, finanțare externă, sindicalizări, managementul proiectelor, granturi de la UE și din bugetul de stat. De 7 ani și jumătate Președinta Comisiei de fonduri europene a ARB, membră...
Marius Bîcu
Owner, Ferma cu Omenie Marius Bîcu este proprietarul Fermei cu Omenie, o afacere de familie care produce brânzeturi premium românești cu lapte de la animalele din ferma proprie. Brânza de burduf de la Fermă a primit în 2018 și 2019 premiul întâi pentru cea mai bună brânză de burduf din România. Marius are 70 de...
428 lei +TVA
Buy Ticket

Discount de grup:
10% pentru 2 participanți
15% pentru 3 participanți
20% pentru 4 participanți

 • BILANȚ ȘI PERSPECTIVE. Concluziile anului agricol 2019 și premisele pentru viitor. Ce măsuri pregătește MADR pentru a crește potențialul agricol al României pe termen mediu și lung?
 • POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ 2021-2027. Obiectivele noii politici agricole, Planul Strategic Național și soluții pentru revitalizarea spațiului rural.
 • BUSINESS. Antreprenori români care au dezvoltat business-uri de succes în sectorul agribusiness & food. Randamentul investițiilor în domeniu.
 • INDUSTRIA ALIMENTARĂ. Evoluția prețurilor pe parcursul anului 2019, capacitatea de producție pentru produsele românești, raportul cerere - ofertă, exporturi vs. importuri.
 • RETAIL. Încurajarea producătorilor români locali și facilitarea accesului acestora la marile lanțuri de retail
 • AGRICULTURA SMART. Inovare și digitalizare în agricultură, soluții pentru modernizarea sectorului agricol și creșterea productivității cu input-uri mai puține, utilaje agricole moderne, soiuri și îngrășăminte de calitate, soluții smart pentru ferme inteligente.
 • ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ. Situația actuală și perspectivele de viitor, provocările cu care se confruntă crescătorii, soluții de creștere și a productivității si implicit a exporturilor.
 • VIITORUL SECTORULUI ALIMENTAR. Aspecte privind schimbarea obiceiurilor alimentare în viitor, impactul platformelor de comenzi online, accesul la alimente sănătoase, impactul produselor alimentare asupra mediului
 • FINANȚARE. Subvenții în agricultură. Sursele, formele și condițiile de finanțare pentru domeniul agricol. Soluțiile băncilor și ale societăților de leasing pentru dezvoltarea business-urilor din sectorul agricol
 • INDUSTRIA LAPTELUI. Bilanțul anului 2019 și perspectivele pentru viitor. Evoluția prețurilor la produsele lactate, problemele cu care se confruntă producătorii, și poziționarea României față de piețele din regiune
 • AGRICULTURA ÎN FAȚA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Protejarea investițiilor și riscurile la care sunt supuse afacerile agricole. Soluții pentru asigurarea culturilor agricole și a animalelor.
 • AGRICULTURA BIO. Obiectivele României privind agricultura bio, soluții și măsuri de dezvoltare în contextul creșterii constante a sectorului, accelerarea consumului la nivel European și oportunitatea țării noastre de a deveni un jucător important în regiune.
 • FISCALITATE & LEGISLATAȚIE. Aspecte fiscale și legislative în agribusiness & food. Noutăți pentru anul fiscal 2020.
 • LOGISTICĂ & SUPPLY CHAIN. Soluții și servicii logistice eficiente: depozitare, picking, transport, livrare.
Detaliile Evenimentului
Parteneri