FONDUL PENTRU MEDIU. Provocările anului 2017

Politica comunitară de mediu a devenit una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene, România riscând să fie la un pas de deschidere a procedurii de infringement în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Ca urmare a blocajului de pe piața națională, referitor la gestionarea deșeurilor și a imposibilității atingerii obiectivelor de reciclare/valorificare stabilite de către Uniunea Europeană, începând cu 30 iunie 2016 au fost aduse modificări contribuțiilor la Fondul pentru mediu.

Din aceste motive, considerăm că agenții economici care vor cunoaște și vor asigura îndeplinirea obligațiilor relevante, se vor situa într-o poziție avantajoasa în viitoarele controale ale autorităților de mediu.

La aproape două luni după intrarea în vigoare a noilor modificări, specialiștii Deloitte România și Reff & Asociații vă invită să aflați impactul noilor modificări asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor ce trebuie plătite la Fondul pentru Mediu.

TARGET

  • Directori Financiari
  • Directori Logistică
  • Directori Import-Export
Director, Global Trade Advisory, EY România Mihai are o experiență de peste 14 ani în domeniul consultanței vamale, reorganizări de lanțuri de aprovizionare, calcul de valoare în vamă și clasificare tarifară. Și-a început cariera la Arthur Andersen, a continuat la KPMG, iar în prezent este Director, Global Trade Advisory la EY Romania. Mihai este implicat...
Manager Servicii Fiscale, DELOITTE România. Daniela este un specialist vamal, cu mai mult de 12 ani de experienţă în domeniul vamal. Ea şi-a început cariera ca inspector vamal la Autoritatea Naţională a Vămilor din România, concentrându-se pe probleme de clasificare tarifară. Daniela îşi continuă cariera în cadrul Big 4, unde şi-a extins şi mai mult cunoştinţele...

* Noua fizionomie a transferului de responsabilitate: care este actualul raport juridic dintre operatorul de transfer de responsabilitate (“OTR”) și generatorul de deșeuri?
* Elemente contractuale de protecție a operatorilor economici generatori de deșeuri: la ce să fim atenți când semnăm un contract cu un OTR?
* Cum efectuăm corect trasabilitatea deșeurilor?
* Taxa pentru ambalaje: cine și când o datorează conform noilor prevederi legale?
* Se mai taxează bunurile destinate dezmembrării?
* Care este tratamentul fiscal al noii taxe pentru uleiurile industriale?
* Aveți obligația să vă înregistrați la ANPM pentru achiziționarea echipamentelor electrice și electronice (“EEE”) a produselor ce conțin baterii sau acumulatori?
* Când trebuie să plătim taxa pentru deșeurile de EEE-uri și de baterii/acumulatori?
* Sunteți obligat să implementați un sistem de colectare a deșeurilor de EEE?
* Atunci când o companie din afara Uniunii Europene achiziționează bunuri intra/extra comunitar, cine are obligația gestionării deșeurilor de ambalaje/ EEE?
* Substanțele pe care le achizitionați/ utilizați sunt considerate substanțe periculoase conform legislației aplicabile?
* Aspecte de interes în reglementarea raporturilor contractuale între actorii relevanți de pe piața deșeurilor
* Efectuarea raportărilor corecte la APM: tips & tricks

Detaliile Evenimentului