FONDUL PENTRU MEDIU. ÎN PRACTICA ANULUI 2016

Deloitte și BusinessMark Event Management au plăcerea să vă invite la un seminar în care să aflați totul despre ambalaje și EEE-uri, de la introducere pe piață, înregistrare în contabilitate, colectare și trasabilitate până la valorificator.

TARGET
  • Directori Financiari
  • Directori Logistică
  • Directori Import-Export
Director, Global Trade Advisory, EY România Mihai are o experiență de peste 14 ani în domeniul consultanței vamale, reorganizări de lanțuri de aprovizionare, calcul de valoare în vamă și clasificare tarifară. Și-a început cariera la Arthur Andersen, a continuat la KPMG, iar în prezent este Director, Global Trade Advisory la EY Romania. Mihai este implicat...
Mihaela Roșu este Director în cadrul departamentului de Business Process Solutions din Deloitte România și are peste  18 ani  de experiență în audit, servicii de consultanță financiară și contabilitate.  Majoritatea portofoliului deservit are raportare duală în conformitate cu standardele românești de contabilitate și Standardele de Raportare Financaire Internaționale (“IFRS”), dar experiența ei include și  raportări...
Manager Servicii Fiscale, DELOITTE România. Daniela este un specialist vamal, cu mai mult de 12 ani de experienţă în domeniul vamal. Ea şi-a început cariera ca inspector vamal la Autoritatea Naţională a Vămilor din România, concentrându-se pe probleme de clasificare tarifară. Daniela îşi continuă cariera în cadrul Big 4, unde şi-a extins şi mai mult cunoştinţele...

* Ce este și ce nu este ambalaj? În ce cazuri se aplică și ecotaxa?
* Trasabilitatea deșeurilor până la reciclatorul efectiv: note de cântar, dubla facturare, aviz de însoțire, documente de transport.
* Evidentierea in contabilitate a diverselor elemente care apar in materie de ambalaje, cum ar fi:
* Contabilizarea ambalajelor in sistem depozit;
* Recunoașterea veniturilor din vânzarea deșeurilor;
* Contabilizarea ecotaxei;
* Evidenta ambalajelor reutilizabile.
* Ce act normativ reglementează certificatul de valorificare?
* Care este impactul serviciilor de picking asupra Fondului pentru Mediu, mai precis cine pune pe piata ambalajele respective?
* Abordări din practica recentă a controalelor de la AFM, mai precis persoana obligată la plata taxei în cazul francizei, documente care substanțiază sistemul-depozit.
* Ce este un Echipament Electric și Electronic si in ce situații se va plăti taxa pentru deșeurile de EEE și baterii/acumulatori?
* În cazul în care o companie din afara Uniunii Europene achiziționează bunuri intra/extra comunitar, cine are obligația gestionarii deșeurilor de ambalaje/EEE?

Detaliile Evenimentului