FinConf Romania 2021 (eveniment online)

BusinessMark, cu suportul Asociației Române a Băncilor, are plăcerea să vă anunţe organizarea “FinConf Romania”, eveniment online ce va avea loc pe 24 noiembrie 2021.

Conferința reprezintă un bun context de dezbatere a sectorului financiar-bancar, reunind reprezentanţi ai managementului celor mai importante bănci și instituții financiare prezente pe piața românească.

Evenimentul va dezbate teme legate de: impactul pandemiei asupra economiei și a sistemului bancar, evoluția sistemului bancar în 2021 şi perspective pentru anul 2022 – provocări, oportunități, schimbări legislative, rolul sistemului bancar în susținerea economiei românești și a mediului de afaceri afectat de contextul socio-economic național și global, erspective privind creditarea și evoluția dobânzilor, impactul majorării dobânzilor, cum se vor modela segmentele tradiționale de banking: impactul legislației vs. inovație, specte prind mixul de măsuri fiscale și legislative pentru creșterea incluziunii financiare, importanța inovației și a digitalizării în sectorul financiar, perspective privind transformarea digitală a sectorului bancar, interacțiunea client-bancă pe termen scurt și mediu.

AUDIENȚĂ:

 • Bănci
 • Societăți comerciale
 • Companii de asigurări
 • Companii de leasing
 • Fonduri de pensii
 • Fintech-uri
 • Investitori
 • Autorităţi
 • Experţi financiari
 • Analişti economici
 • Consultanți
Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking, Membru al Comitetului Executiv, BCR
Head of Sales Network, Business Banking, ING Bank Romania Codin si-a inceput cariera ca antreprenor in timpul fcultatii, insa in anul 2000 a intrat in industra bancara in echipa de IT initial, la BCR. Dupa 4 ani intra in echipa ING ca Branch Manager in ING. Din 2011 s-a mutat la Bucuresti in sediul central...
Head of Securities Services, Europa Centrală și de Est, Citibank Cristian Agalopol coordonează divizia Citi dedicată serviciilor pentru valori mobiliare pentru regiunea Europei Centrale și de Est (Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Ungaria) și este membru în comitetul executiv al Citibank în România și la nivel regional. Cristian are o carieră de peste 22 de...
Președinte Executiv, Alpha Bank România Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank Dl Sergiu Oprescu are o vastă experiență pe piețele bancare și de capital din România, cu o carieră de peste 28 de ani în sectorul financiar. Acesta deține o Diplomă de Master în Inginerie Aerospaţială cu specializarea în Avionică de la Facultatea de...
Președinte CA, Libra Internet Bank, Preşedinte de onoare ARB Domnul Radu Ghețea este președinte al Consiliului de Administrație al Libra Internet Bank și Președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor din anul 2015. Anterior a deținut poziția de președinte al Asociației Române a Băncilor timp de 15 ani, începând cu anul 2000. Doctor în...
Director Direcția, Monitorizare a Infrastructurilor Pieței Financiare și a Plăților, BNR
Preşedinte Executiv, ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A BĂNCILOR. Dl. Florin Dănescu are o experiență de peste 20 ani în industria de servicii bancare și financiare. Licențiat în economie la Academia de Studii Economice și absolvent EMBA la WU Executive Academy, Dl. Dănescu și-a început cariera în anul 1995 la Ministerul Finanțelor în cadrul relațiilor cu organismele financiare...
Director Executiv Asociația Română a Băncilor Absolventă a Facultății de Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din București și formator de opinie pentru publicul larg pe parcursul unui deceniu de jurnalism economic, Gabriela Folcuț ocupă poziția de Director Executiv al Asociației Române a Băncilor. Cu o activitate de un deceniu în cadrul ARB, Gabriela...
 • PERSPECTIVES IN BANKING.  Orizont 2025 în banking. Impactul pandemiei asupra economiei și a sistemului bancar. Evoluția sistemului bancar în 2021 şi perspective pentru anul 2022 – provocări, oportunități, schimbări legislative cu impact asupra sistemului bancar. Contextul general al economiei românești și influența în zona bancară.
 • FINANCING. Rolul sistemului bancar în susținerea economiei românești și a mediului de afaceri afectat de contextul socio-economic național și global. Perspective privind creditarea și evoluția dobânzilor. Impactul majorării dobânzilor.
 • BANKING LEGISLATION AND REGULATION. Cum se vor modela segmentele tradiționale de banking: impactul legislației vs. inovație.
 • TAX & LEGAL IN BANKING. Aspecte prind mixul de măsuri fiscale și legislative pentru creșterea incluziunii financiare.
 • DIGITAL TRANSFORMATION & INNOVATION. Importanța inovației și a digitalizării în sectorul financiar. Perspective privind transformarea digitală a sectorului bancar. Interacțiunea client-bancă pe termen scurt și mediu.
 • THE POWER OF CONVERSATIONS. Ca și în alte domenii, și în zona financiară profilul consumatorului s-a modificat, iar pandemia a fost un factor în plus al schimbării. Asistența prin intermediul chatbot-urilor a devenit o soluție pentru engagement și conversie, dar și o normă la nivel de customer experience. Dincolo de aceste aspecte, integrarea acestor noi tehnologii poate conduce la optimizări substanțiale le nivel de costuri și procese. Cum se poziționează sistemul bancar românesc în contextul actual și care sunt perspectivele?

Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară înregistrarea prealabilă, AICI.

Cei înscriși vor primi pe mailul completat în formularul online detaliile de conectare în Cisco Webex, platforma pe care va avea loc evenimentul. Mailul va fi transmis cu o zi înainte de eveniment.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la [email protected]