CFO Conference Cluj-Napoca 2022

Rolul CFO-ului este în schimbare, precum este și mediul de business. Noile tehnologii, automatizarea redefinesc atât rolul CFO-ului, cât și pe cel al specialiștilor din departamentele financiare.

Digitalizarea este una dintre priorități pentru majoritatea directorilor financiari, însă procesul este unul complex. Dincolo de raportarea financiară, cea non-financiară capătă un rol tot mai important, cu atât mai mult cu cât se află în strânsă legătură cu accesul la investiții. Data & analytics stau la baza deciziilor financiare în cadrul departamentului financiar al viitorului, dar acestea, în stare brută, pot fi dificil de interpetat și înțeles și pot conduce spre decizii ineficiente.

La nivel de plăți, procese și operațiuni, viitorul este mai aproape decât credem, iar lucruruile avansează rapid. Mai mult de atât, la nivel internațional, situația macroeconomică, corelată cu cea a României, necesită o analiză atentă.

Tranzacțiile de pe piață, investițiile, fuziunile și achizițiile, dar și creșterile de prețuri la materiile prime, la utilități, creșterile dobânzilor și creșterea inflației sunt toate elemente ce intră în analiza atentă a unui CFO.

În acest context, privim la viitorul companiilor, prin ochii CFO-ului viitorului, acordând atenție contextului actual și particularităților sale, pe 16 mai 2022, în cadrul CFO Conference Cluj-Napoca, eveniment hibrid, ce va avea loc onsite la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca și virtual pe MyConnector. Evenimentul reprezintă o platformă importantă pentru a obține insights de la companii de top și de a afla bune practici de la profesioniști din domeniu.

AUDIENȚĂ

  • Directori financiari
  • Directori generali
  • Consultanți fiscali
  • Controlleri financiari
  • Directori economici
  • Directori contabili
  • Contabili
  • Auditori
  • Analiști financiari
  • Antreprenori

 

Consulting CFO & GBS Services Associate Partner, EY România Pasionat de susținerea clienților în transformarea Funcției Financiare. Guillaume este CFO și conduce Serviciile de Consultanță GBS ale EY în România si Moldova. Are o experiență de peste 18 ani în finanțe, consultanță în diferite sectoare și ca manager de Consolidare pentru activitățile de Piață ale...
CFO, CEMACON Proaspăt numit în rolul de CFO al CEMACON – cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania, Bogdan este alături de echipa de management încă din anul 2013 si a avut un rol important în procesul de restructurare financiară a companiei, în perioada...
CFO, TeraPlast Group Ioana Birta este CFO al Grupului TeraPlast – cel mai mare producător român de materiale de construcții. Ioana Birta are o experiență de peste zece ani în Big 4 și este membră ACCA (Association of Chartered Certified Accountants).
CFO, Farmec Din 2009, Mircea ocupă funcția de director financiar în cadrul Farmec  S.A. Cluj Napoca director financiar, firmă cu peste 700 de angajați și cu o cifră de afaceri anuală peste 58 mil.EUR. El are o vastă experiență în domeniu, astfel că între 2000 și 2009 a fost director economic-financiar în cadrul Sitaco, Sigat...
CFO, Pehart Grup Iulia Sbiera a absolvit Facultatea de Studii Europene la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca (2002-2006). În perioada facultății a făcut voluntariat și a avut o scurtă experiență în sistemul bancar. Între anii 2006-2018 a lucrat pentru Procter&Gamble, unde a ocupat diverse roluri manageriale în departamentul financiar, în biroul din București și fabrica din Urlați....
Managing Partner, Inulta Pasionat de date mining și statistici, a activat în domeniul Corporate Performance Management (CPM) încă de la începutul carierei sale, specializându-se în consultanță la companii precum: Raiffeisen Bank, Clarity Systems și IBM. La Inulta, Valentin asistă companiile în actualizarea modelului financiar prin adoptarea de noi tehnologii inovatoare care pot facilita tranziția liderilor...
Managing Partner, Inulta Anton Niculescu este Managing Partner Inulta, o companie care furnizează soluții software end-to-end pentru departamentul financiar. Cu experiența vastă în finanțe și contabilitate și cunoștințe tehnice avansate în domeniul CPM (Corporate Performance Management), Anton este un expert în industrie și un invitat frecvent la conferințele adresate liderilor financiari. Înainte de Inulta, cariera...
Regional Tax (CE) and Transfer Pricing Manager, Endava Ciprian are peste 14 ani de experiență în domeniul fiscal, dintre care 10 ani în companii din Big 4 (birouri regionale din Cluj) și a fost implicat în proiecte ce țin de arii fiscale diverse, de la consultanță fiscală specifică la pregatirea documentației pentru dosarul prețurilor de transfer...
Director Central Eastern Europe & Turkey, Kyriba Ionut Grama coordoneaza Fintech-ul Kyriba in regiunea CEET, fiind responsabil cu operatiunile de dezvoltare a afacerilor companiei in aceasta regiune. Kyriba este liderul global in solutii de automatizare si digitalizare a trezoreriilor corporatiste, cu prezenta si clienti in peste 120 de tari. In urma cu 2 ani, Ionut a fost mandatat de...
Regional Presales Manager EMEA Emerging, Kyriba John Vincent activează în domeniul Fintech, având o experiență de peste 18 ani în Trezorerie Corporativă și softuri bancare în Orientul Mijlociu, Europa Centrală & de Est și Africa. Are profunde cunoștințe în domeniul Trezoreriei Corporative, Core Banking, Plăți, Managementul Riscului, Managementul Fluxului de Numerar, Finanțele Lanțului de Aprovizionare,...
Partener, Cabot Transfer Pricing Cristina Săulescu, Partener Cabot Transfer Pricing, activează în această profesie de peste 20 de  ani, atât în sectorul privat, cât și în cel public din România. Cristina este licențiat în economie al Universității de Vest din Timișoara si este membru al Camerei Consultanților Fiscali din România. Experiența în sectorul privat constă...
Costin Baicu, CFO Grup, DocProcess Costin are o experiență de peste 15 în management financiar, dobândită preponderent în industria de tehnologie. Este absolvent al Facultății de Finanțe si deține un EMBA de la Maasticht School of Management. De-a lungul carierei sale, Costin a coordonat multiple proiecte de transformare digitală și a fost implicat activ în...
Acces in-person
300 lei +TVA
Buy Ticket

Discount de grup:
10% - 2 participanți
15% - 3 participanți
20% - 4+ participanți

Acces virtual
150 lei +TVA
Buy Ticket

Discount de grup:
10% - 2 participanți
15% - 3 participanți
20% - 4+ participanți

On demand
100 lei +TVA
Buy Ticket

Nu puteți ajunge la eveniment? Nu ratați discuțiile. Solicitați înregistrarea evenimentului și urmăriți-o oricând aveți timpul necesar.

 

DIGITAL LEADERSHIP. Care este rolul CFO-ului în creșterea gradului de adoptare a soluțiilor digitale?
THE FUTURE CFO. Când vine vorba despre viitor și leaderii schimbării, CFO-ul pare a juca mereu un rol esențial. Fie că este vorba de digitalizare sau de sustenabilitate, așteptările sunt ca CFO-ul să fie un lider în adoptarea și implementarea de noi abordări. Cum evolează rolul CFO-ului și care este poziția sa pe harta companiei viitorului?
CFO LEADERSHIP. Management financiar strategic, rol de catalizator pentru creșterea performanței organizației.
AUTONOMOUS FINANCE. Ce avantaje aduce automatizarea operațiunilor financiare? Eficientizare, reducerea gradului de eroare, agilitate, flexibilitate, reducerea costurilor - cum văd companiile din diferite industrii beneficiile pe care tehnologizarea, automatizarea le aduc? Care este gradul de automatizare a departamentelor financiare în acest moment și cum ne așteptăm să progreseze acest proces în anii următori? Care sunt etapele transformării?
SUSTAINABILITY. Sustenabilitatea pare a schimba modul în care companille fac business și, implicit, și modul în care atrag resurse financiare și le cheltuie. Directa corelare a investițiilor cu profilul companiei la nivel de sustenabilitate este tot mai evidentă. De la raportarea non-financiară la cea financiară. Cum arată viitorul la acest nivel?
TAX UPDATE. Tendințe și politici fiscale la nivel internațional. Strategia fiscală a României si armonizarea legislației românești cu cea globală. Aspecte privind taxarea în economia digitală. Adaptarea autorităților fiscale. Principalele modificări și reglementări ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală.
BELIEVE IN PEOPLE. Automatizarea va muta oamenii din zona operațională în cea ce ține de human intelligence. Cum se va schimba rolul specialiștilor financiari? Up- și re- skilling în domeniul financiar.
M&A OVERVIEW. Dinamica tranzacțiilor la nivel international și local. Context și perspective. Rolul strategic al CFO-ului în fuziuni și achiziții.
INVEST. Care sunt modalitățile de finanțare pentru mediul de business? Între programele guvernamentale și soluțiile private.
MACRO PERSPECTIVE. Contextul pieței globale și locale și schimbările pe care le aduce 2022. Creșterea inflației și a costurilor de finanțare. Provocările cu care se confruntă companiile din România, impactul creșterii prețurilor la utilități și materii prime, provocări pe lanțurile de aprovizionare.
DATA & ANALYTICS. Data & anlytics joacă un rol tot mai important în luarea deciziilor bune într-un timp scurt. Cum creștem calitatea datelor și rolul CFO-ului la nivel de standardizare, curățare, integrare. Riscurile utilizării de date imprecise la nivel de raportare.
OPTIMIZAREA TREZORERIEI PRIN DIGITALIZARE. Puteri speciale pentru Trezorieri: puterea de a vedea, cunoaste, monitoriza, prognoza si eficientiza Cash-ul companiei în timp real. Cum obținem aceste puteri prin intermediul unui Treasury Management System.
BLOCKCHAIN. Viitorul tehnologiei blockchain în zona financiară și de procesare a tranzacțiilor. Avantajele pe care le aduce la nivel de transparență a operațiunilor, securitate. Aducând beneficii de cost și de control, putem spune ca va revoluționa modul în care procesele sunt definite în departamentele financiare?
STORYTELLING. Rolul CFO-ului în transformarea „data” în „insights”. Datele brute pot fi dificil de interpretat și înțeles și pot conduce către decizii neproductive. Punerea acestora în context și transformarea într-o „poveste” ce oferă sens pare a fi un element esențial în luarea deciziilor și stabilirea strategiilor de business. Sunt departamentele financiare pregătite pentru o astfel de abordare?
RISK MANAGEMENT. Stabilirea obiectivelor si depășirea potențialelor obstacole stă la baza gestionării riscului. Pandemia ne-a învățat că unele aspecte nu pot fi anticipate, că flexibilitatea, agilitatea sunt esențiale. Care este rolul CFO-ului la nivel de asigurarea business continuity în vremuri de schimbare. Care sunt riscurile strategice pe care trebuie să le avem în vedere în perioada următoare? Viitorul în Enterprise Risk Management.

 

 

Susținut de:
Parteneri media:
   Debizz Top Business