CSR Overview–locul de întâlnire al oamenilor responsabili

CSR Overview este un eveniment anual dedicat responsabilității sociale corporatiste care a ajuns la a șasea ediție. Încă din 2013, am adus împreună oameni cu inițiativă din companii, ONG-uri și instituții de stat, care își doresc să facă un pas înainte pentru o schimbare sustenabilă.

Credem că pentru o dezvoltare durabilă, în România, este important să existe un parteneriat între mediul privat, public și organizațiile neguvernamentale. Astfel, am reunit specialiști în responsabilitate socială pentru a afla în ce măsură brandurile sustenabile sunt mai apreciate de către consumatorii lor, cum pot fi încurajați stakeholderii unei organizații să adopte o conduită responsabilă, precum și rolul pe care îl joacă acțiunile de CSR în conceptul de employer branding – millennialii devin tot mai preocupați de impactul social al companiei unde lucrează? Da! De aceea, companiile trebuie să găsească o formulă de a comunica acestora și generației Z practicile de responsabilitate socială.

Cine sunt oamenii schimbării

Imaginea de ansamblu a acțiunilor de CSR se află într-un trend ascendent, vedem din ce în ce mai multe campanii de conștientizare și companii care investesc în inițiative sustenabile, cu potențial și continuitate pe termen lung.

Pentru a contribui la susținerea acestor inițiative, am implicat în cele șase ediții ale proiectului peste 70 speakeri și peste 600 participanți, oameni care ne-au devenit parteneri și care, la fel ca și noi, cred în lucruri pozitive, dezvoltare sustenabilă, în puterea exemplului, într-o țară educată și curată. Le mulțumim și îi felicităm pentru fiecare inițiativă reușită!

Construim pentru un viitor mai bun

Rolul CSR-ului este în creștere în următorii ani, deoarece noile generații pun preț pe bunele practici și în acest context, conceptul de responsabilitate socială se redefinește în funcție de schimbările externe și de situațiile cu care se confruntă societatea.

Rămânem aproape de subiect și ne preocupă din ce în ce mai mult modul prin care actorii cheie din România sunt implicați în CSR, fapt ce ne determină să dăm o nouă dimensiunie fiecărei ediții CSR Overview.