CSR

Parteneriat cu Asociația The Social Incubator – o poveste despre oameni și fapte bune

 

Când ne-am întâlnit pentru prima data cu echipa The Social Incubator am știut că avea să se creioneze un parteneriat de suflet. Ne-am cunoscut prin intermediul Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România (CCIFER) și ne-am bucura să vedem că există o serie de lucruri care ne aduc împreună: dorința de a ne implica în societate, de a face un front comun între mediul ONG, privat și public, dar nu în ultimul rând de a sprijini tinerii defavorizați în drumul către o viitoare carieră.

Am început să ne gândim la acțiuni concrete pe care să le punem în aplicare în beneficiul tinerilor instituționalizați și care să contribuie la integrarea socio-profesională a acestora.

Iată în ce a constat implicarea noastră de până acum:

  • Organizarea unui atelier de antreprenoriat pentru tinerii din programele The Social Incubator

La începutul lunii mai, am pregătit alături de The Social Incubator o întâlnire în cadrul căreia ne-am propus să le inspirăm tinerilor ideea că visele lor pot deveni realitate. Mai exact, că au potențialul necesar pentru a crea afaceri viabile. Le-am povestit despre începuturile BusinessMark, despre ce înseamnă să fii antreprenor în România, cum reușești să creezi o afacere de la zero și cum faci față tuturor provocărilor care apar pe parcurs. A fost o discuție deschisă și am fost bucuroși să aflăm că o parte dintre tinerii prezenți au deja în plan să-și deschidă o afacere.

Andreea și Daniel discutând despre antreprenoriat cu tinerii din programele The Social Incubator

 

  • Crearea unor oportunități de dezvoltare profesională

Am acceptat cu entuziasm provocarea asociației de a primi într-un scurt program de career shadowing pe unul dintre tinerii din programele The Social Incubator. Timp de două săptămâni, Cătălin s-a alăturat echipei BusinessMark și a petrecut câte o zi cu fiecare membru. A învățat, a observat, a pus în practică teoria și și-a dat seama dacă, pe termen lung, își dorește să lucreze în domeniul organizării de evenimente. Pe rând, a descoperit care sunt activitățile unui responsabil de: event management, client service, financiar, vânzări, logistică, digital sau relații publice. La finalul acestei perioade, a participat la unul dintre evenimentele noastre și a avut ocazia să vadă cum munca din birou se materializează.

Cătălin a participat la evenimentul Tax & Finance Forum, București

 

  • Promovarea cauzei tinerilor instituționalizați la Bucharest Half Marathon

Pe 14 mai, o parte din echipa BusinessMark a luat startul în Piața Constituției pentru a dărui un viitor mai bun tinerilor instituționalizați din România. Am reușit să alergăm 63 de km, motivați de gândul că putem face cauza lor auzită.

 

  • Sportul – pasiunea care ne unește

Doi dintre tinerii pe care îi susține asociația au primit invitații din partea echipei BusinessMark si au concurat la unul dintre evenimentele pe care le-am organizat anul acesta: Corporate Tennis Open, un eveniment de tenis dedicat mediului de afaceri din România. S-au jucat și au luptat pentru a avansa în competiție, au făcut networking și s-au bucurat de momentele petrecute împreună.

     

Credem că fiecare tânar din România are dreptul la o viață normală și la un drum sigur către o carieră reușită. Ne dorim să ducem parteneriatul cu The Social Incubator la nivelul următor. Astfel că, vom continua să căutăm soluții pentru tinerii asociației și să le oferim acestora sprijinul nostru.

 


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/customer/www/business-mark.ro/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 177